The Sugarfighters

We bakken van alles, als het maar zoet is en natuurlijk zonder geraffineerde suikers en andere onnatuurlijke ingrediënten. Onze snack wordt juist een bron van vitaminen en mineralen! De kinderen in onze bakworkshops zijn de jury. Is het een Top of een Flop?

Wie zijn wij?

Marieke Schoenmaeckers en Dingena Visser vormen samen Stichting The Sugarfighters. We zijn deze stichting begonnen omdat we ervan overtuigd zijn dat je ook lekker én gezond kunt snoepen. Altijd maar die geraffineerde suikers, dat kan toch niet goed voor je zijn? Marieke heeft de opleiding Orthomoleculaire Voedingsleer gedaan en weet wat teveel aan suiker met je lijf doet en welke ingrediënten wel heel gezond zijn. Dingena is een kei in bakken. We vonden elkaar in het gezond bakken.

Met The Sugarfighters organiseren we gezonde bakworkshops voor kinderen. We bakken van alles, maar dan wel met alleen gezonde en pure ingrediënten. Dit doen we op allerlei locaties, zoals in de supermarkt, bij de boer, in buurthuizen, bij scholen en kinderdagverblijven, op de werf of het strand en tijdens evenementen.

Waarom zijn de workshops van The Sugarfighters zo leuk?

Kinderen leren tijdens onze bakworkshops om met, soms voor hun onbekende, ingrediënten te werken en rare combinaties te maken. Het is dan leuk om te zien als ze het dan toch lekker vinden. De kinderen zijn bij ons altijd de jury. Zij beslissen of het een Top of Flop is en dat is altijd een feest.

Wat willen we kinderen meegeven met onze workshops?

Kinderen lijken tegenwoordig vaak te denken dat lekkere zoete dingen alleen uit de fabriek kunnen komen. Wij willen hier verandering in brengen. Gezond en lekker kan samen gaan! Gezond is niet alleen spruitjes en broccoli, maar ook brownies en ijsjes kunnen gezond zijn. En nog veel meer!

We zijn super trots op de kinderen die met een vies gezicht de ingrediënten aanraken tijdens onze bakworkshops en vervolgens met een grote glimlach hun eindresultaat opsnoepen! We willen kinderen niet vertellen dat teveel suiker slecht voor ze is, want met alleen die boodschap maak je geen indruk bij ze. We willen het positief benaderen en ze leren gezond te snoepen. Dat het niet alleen lekker kan zijn, maar ook nog eens goed is voor je lijf en geest.